mandag 27. april 2015

Soppmoussaka

En kjempegod rett å servere på kjøttfri mandag :-)

1 aubergine, skåret i 1 cm tykke skiver
Et par store poteter, skåret i skiver

1 finhakket løk
2 finhakkede hvitløksfedd
Ca 500 gr oppkuttet sjampinjong
1 boks tomater
1/2 ts sukker

40 gr smør
3/4 dl hvetemel
5 dl melk
1 lett sammenvispet egg
40 gr revet parmesan


Forvarm stekeovnen til 220 grader
Kle et bakebrett m bakepapir el aluminiumsfolie
Pensle m olje
Legg aubergine- og potetskivene i ett lag på brettet og dryss på salt og pepper
Stek i 20 min

Stek soppen i en stor panne til den er myk, ha i løk og hvitløk. Stek videre ett par minutter på middels varme
Ha i tomat og sukker og kok til sausen tykner

Smelt smør i en kasserolle
Ha i mel og rør til jevningen blir lys og skummer
Visp i melken litt etter litt
La småkoke ett par minutter
Ta av varmen og ha i egg og ost

Smør en form. Legg først 1/3 av soppsausen i bunnen, så potetskivene, så litt saus, ha i aubergineskivene, fordel resten av soppsausen på toppen og avslutt med ostesausen.
Stek 30-35 min på 180 grader. La retten hvile i 10-15 minutter før du langer innpå! 

1 kommentar:

  1. Nam nam :-)
    Satt just å tenkte på at du må få ut oppskriften på pai som jeg maser om :-)

    SvarSlett