1 aubergine, skåret i 1 cm tykke skiver
Et par store poteter, skåret i skiver
1 finhakket løk
2 finhakkede hvitløksfedd
Ca 500 gr oppkuttet sjampinjong
1 boks tomater
1/2 ts sukker
40 gr smør
3/4 dl hvetemel
5 dl melk
1 lett sammenvispet egg
40 gr revet parmesan
Forvarm stekeovnen til 220 grader
Kle et bakebrett m bakepapir el aluminiumsfolie
Pensle m olje
Legg aubergine- og potetskivene i ett lag på brettet og dryss på salt og pepper
Stek i 20 min
Stek soppen i en stor panne til den er myk, ha i løk og hvitløk. Stek videre ett par minutter på middels varme
Ha i tomat og sukker og kok til sausen tykner
Smelt smør i en kasserolle
Ha i mel og rør til jevningen blir lys og skummer
Visp i melken litt etter litt
La småkoke ett par minutter
Ta av varmen og ha i egg og ost
Smør en form. Legg først 1/3 av soppsausen i bunnen, så potetskivene, så litt saus, ha i aubergineskivene, fordel resten av soppsausen på toppen og avslutt med ostesausen.
Nam nam :-)
SvarSlettSatt just å tenkte på at du må få ut oppskriften på pai som jeg maser om :-)