Eplemos ala Jack Sparrow
Det er høst, og ett av epletrærne mine gir masse deilige epler. Har ikke all verdens lagringsplass, så da blir det eplemos. Så godt å lage Tilslørte bondepiker når man skal ha en bedre søndagsmiddag i løpet av høsten/vinteren. Og så er det gøy å legge til en smak. Tror jeg har truffet blink med denne 😊
Ca 600 gr epler, skrelt og uten kjernehus
Legges i gryte med ca 1 dl vann og
En kanelstang
La koke friskt til eplene er møre, ca 5-10 min
Trekk gryta tilside
Bland 250 gr sukker med 1 ss syltepulver og ha det i gryta. Rør godt
Kok opp igjen mens du rører godt
Fisk kanelstangen ut av gryta
Og SÅ kommer min favorittsjørøver inn i bildet 😛
Ha i en god slump brun rom, du må smake deg frem
Ha i kokte glass og skru på korken
Du kan godt smake deg frem med sukker. Jeg liker mosen litt syrlig
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar