torsdag 11. juli 2013

Tomatterte

Her fråtser vi i deilige tomater og butterdeigen kjøper vi ferdig! Lettvint og supergodt

1 pk butterdeig
Ca 1/2 kg gode tomater, gjerne forskjellige typer
2 ss tomatpure
Tørkede eller friske urter etter smak og behag
2 ss oliveolje (minst)
1 hvitløksbåt
2-3 ts sukker
Salt og pepper
Litt olje til pensling

Bland tomatpure, krydderurter, presset hvitløk og olje
Kjevle ut deigen og kle en form eller ha den på et bakepapir
Prikk den m en gaffel, men ikke på kanten
Pensle tomatblandingen på deigen , bortsett fra ytterkanten
Skjær tomatene i skiver og legg dem gjerne i taksteinmønster så de overlapper
Pensle tomatene m olje, dryss på sukker, salt og pepper

Stek i forvarmet ovn ca en halv time, 240 grader
Serveres varm m salat eller som tilbehør til annen mat
Det er veldig godt å ha litt parmesan eller annen ost på toppen før steking men slett ikke nødvendig



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar