mandag 4. mai 2015

Rabarbrasaft

Her kommer oppskrift på en sterk, frisk saft som kan blandes ut med vann eller farris etter behag. Den er superenkel å lage :-)  Holdbarheten er ca en uke i kjøleskap, så jeg fryser den i porsjoner. Deilig å ta frem på vinteren og kanskje lage gløgg av, men først og fremst den ultimate sommerdrikk! Nb! Kjempegod som blandevann til 'voksenbrus'

Rabarbrasaft

3 kg rabarbra i biter, gjerne mye røde stilker som gir fantastisk farge !
3 sitroner eller lime i skiver
6 liter vann
1 kg sukker ( veldig søt, så jeg vurderer å redusere litt på sukkermengden)

Kok opp rabarbra, vann og sitron uten å røre
Skru av plata, la innholdet stå og safte seg litt
Sil alt sammen i et klede
Rør inn sukker gir ca 8 liter saft


3 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Tusen takk for flott oppskrift :)

    Fin dag til deg!
    - AC

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig at du likte den, -Ac in a box :-)

      Slett