lørdag 9. mars 2013

Grytelam som bader i vin

Lammestek av lår, uten ben
3 gulrøtter
3 selleristenger
1 løk
4 fedd hvitløk
1 pose steinsopp ( kan droppes om man er helt motstander)
2 kvister fersk rosmarin
4 kvister timian
Obs! Bruk tørket om du ikke har ferske urter
5 dl rødvin
1 boks hakkede tomater
Hvetemel
Olivenolje
Salt pepper

Sett stekovnen på160 gr
Kok opp 5 dl vann,ha i steinsoppen for trekking
Gni inn kjøttet med salt og pepper
Strø og gni det inn med hvetemel
Brun steika godt på sterk varme i litt olje i ei gryte som kan i stekovnen
Ta ut steka og legg til side
Slå varmen ned til medium
I samme gryte har du i mer olivenolje, terninger av løk og selleri, og litt større biter m gulrøtter
Salte og pepre
Stek noen minutter, legg så steika tilbake over grønnsakene
Ha i vin, sopp pluss soppkraft, urter og hakkede tomater
Dytt godt ned i væsken
Putt på lokk og sett inn i stekovn i to timer
Snu steika halveis i steketida
Ta ut gryta, snu steika igjen og småkok videre på middels varme, uten lokk i ca 30 min
Smak til med salt og pepper
Server gjerne med potetmos eller foccacia som er godt å dyppe i sausen
Nydelig restemat!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar