Denne oppskriften fant jeg i et ukeblad. Den er vissnok fra Maria Skappel. Jeg ventet min yngste datter hjem på besøk. Hun spiser kun spelt. Så jeg tenkte jeg kunne prøve ut oppskriften på henne. Og lykke :-) Brødet smaker helt fantastisk og når det i tillegg er sunt så....Og nesten ikke no jobb å lage det
650 gr siktet spelt
250 gr grov spelt
60 gr solsikkekjerner
60 gr gresskarkjerner
50 gr sesamfrø
50 gr havregryn
100 gr linfrø
Eller ca 300 gr frø og kjerner som du liker og har i skapet
1ss salt
1pk tørrgjær (jeg vil prøve mindre gjær neste gang)
8 dl vann og 2 dl eplejuice
50 gr chiafrø om du har (jeg brukte valmuefrø)
Rør sammen til en løs deig
Hev ca 30 min
Hell over i 2 godt smurte former
Strø over gresskarkjerner
Hev ca 45 min (følg med så deigen ikke hopper ut av formen og tar seg en tur! Det gjorde min!)
Stek i ca 40 min på 225 grader
Ta ut av formen og stek opp ned i ca 20 min for å få deilig sprø skorpe
Kjempegodt!!! :)
SvarSlettKanskje skrive om det er lunka vann man skal bruke?:) Anders baker nå!
Slett