I mange år har jeg vært redd for å gå glipp av Dagbladet på lørdag. Jeg er helt avhengig av matspalten til Andreas Viestad! Han har en matfilosofi som jeg digger som bla annet handler om ekte mat og gode råvarer.
Tittelen på denne retten henspeiler på at presten ble rasende da han fant ut hvor mye dyr olivenolje kokka hadde brukt!
2 auberginer
Salt
3-4 tomater eller 2 dl grov tomatjuice
2-3 hvitløksfedd, finhakket
2 ss basilikum, hakket
200 gr revet ost
3-4 ss brødsmuler/ strøkavring
50-100 gr revet parmesan
Minst 1/2 dl god olivenolje
Skjær auberginene i skiver
Strø med salt og la ligge å svette i 20-30 minutter
Tørk av med kjøkkenhåndkle eller papir
Forvarm ovnen til 225 grader, helst med grillelement
Grovhakk tomatene med hvitløk og basilikum
Bland revet ost med brødsmuler og halvparten av parmesanen
Pensle auberginskivene med olje og stek i ovnen 5 minutter, snu og stek videre i 3 minutter
Ta ut risten med aubergineskivene, legg tomatblandingen oppå, deretter osteblandingen
Stek på nest øverste rille i 5-7 minutter, til osten har smeltet og har begynt å bli brun
Hold nøye øye med den så den ikke blir svidd
Topp med resten av oljen og parmesanen og server
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar