mandag 4. mars 2013

Lasagne

På tide med en oppskrift på lasagne som man kan spise uten frykt?

Kjøttsaus bolognese
500 gr kjøttdeig eller karbonadedeiig
1 hakket løk
1 fedd hvitløk elller mer
2 revne gulrøtter
1 stilk stangselleri eller mer
4 ss tomatpure
2 1/2 dl vann m 1 buljongterning
1 1/2 dl rødvin eller eplecider ( kan droppes men er veldig godt!)
1 ts salt( seltin er sunnest!) 1/2 ts pepper og litt revet muskat
1 dl fløte eller melk tilsettes på slutten

Ostesaus
5 dl melk
3 ss mel
2 dl ost

Brun kjøttdeig
Tilsett løk, hvitløk, gulrøtter, stangselleri
La surre litt
Tilsett resten og la det koke forsiktig
Ostesaus:
Kok opp 3 dl melk
Rist eller rør sammen resten av melken m mel
Tilsett den varme melken
Rør inn osten

Legg lagvis i form med lasagneplater
Start med kjøttsaus, så ostesaus, så lasagneplater
Ha raspet ost på toppen
Stek på 200 grader til pastaen er mør. Ca en halv time
La hvile minst 10 minutter
Server med salat og hakket rå løk
Sååå godt!
Vegetarversjon: bruk sopp eller quorn i stedet for kjøtt.

1 kommentar:

  1. Namam! Bare å bytte ut kjøttdeig med vegetarfarse for min del... og droppe løken da ;p

    SvarSlett